HASTA YATAK BAŞI ÜNİTESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

HASTA YATAK BAŞI ÜNİTESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

Posted by MedikalGaz34 18/06/2019 0 Comment(s) Şartnameler,

HASTA YATAKBAŞI ÜNİTESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

 

Hastabaşı Ünitesi Tıbbi Gaz Tesisatı ve Elektrik tesisatları birbirlerinde ayrı olarak  çekilebileceği üç adet kapalı bölmeden oluşan, ekstrüzyonla çekilmiş birinci kalite aluminyumdan imal edilen profillerden oluşmalıdır .

Hastabaşı Ünitesi ana gövdesi ,alt kısmında 95x22 mm ebadında tıbbi gaz borularının geçeceği bir kanala sahip olmalı ve ünite akasından gelen tıbbi gaz boruları ünite içerisindeki prizlere bu boruların geçmesi için açılmış 80x80 mm ebadındaki boşluktan girerek bağlanmalıdır.Tıbbi Gaz Boruları tesisattan gelip çek valfli ve NIST bağlantılı pirinç bloklarda sonlanmalı,pirinç bloklar ile Tıbbi gaz prizleri birbirlerine iki ucu NIST bağlantılı yüksek basınca dayanıklı hortumlar vasıtasıyla bağlanmalı,böylece hastabaşı ünitesi içerisinde kaynak yapılması önlenmelidir.Ayrıca Ünite bu sayede kolaylıkla sökülebilir özellikte olmalıdır

Üç ayrı kanala haiz ana gövde profili, duvara monte edilen aluminyum kızaklar üzerine çıtlama ile monte edilmeli ve bir alt kapak,bir üst kapak,bir ön kapak aluminyum profilleri ile tamamlanmalı ve yine Aluminyumdan yan kapaklar ile kapatılmalıdır.Alt kapak okuma lambası ve ilgili tesisatının çekildiği bölümü kapatmalı ve 60 cm lik 1x18W Flourescent lamba aydınlatması için akrilik pencereye sahip olmalıdır.Üst kapak ise üst aydınlatma ve ilgili tesisatın çekildiği bölümü kapatmalı ve 60 cm lik 1x36W Flourescent Lamba aydınlatması için 2 adet akrilik pencereye sahip olmalıdır.

Ön kapak profili ise tıbbi gaz tesisatı için ayrılmış  orta bölümde ve Elektrik Telefon ve Hemşire Çağrı ünitelerini kapatacak şekilde olmalıdır.Orta bölmede monte edilen  Gaz Prizleri ile Elektrik Prizleri iki ayrı tarafta ve birbirinden minimum 20 cm uzakta monte edilmeli ayrıca Elektrik ve Gaz prizleri bölümlerini ayırmak için Alumiyumdan mekanik bir bariyer oluşturulmalıdır.Gaz Boruları ile Elektrik tesisatı  ayrı ayrı ana gövde üzerine fabrikaca açılmış pencereler vasıtası ile Hastabaşı ünitesine bağlantıları sağlanmalıdır.

Elektrik Prizleri mutlak surette metal kasalar içerisine ve bu kasa yardımı ile ana gövdeye monte edilmeli,kesinlikle kapaklara herhangi bir Elektriksel armatür monte edilmemeli,ön veya alt kapak söküldüğünde hiçbir elektrik armatürü üzerinde olmamalıdır.

Tüm sökülebilir kapaklar topraklama kablosu ile ana gövdedeki topraklamaya bağlanmalıdır.

Alüminyum profillerin tamamı doğal renkte eloksallı olarak çekilmeli ancak arzu edildiği takdirde elektrostatik sistemde RAL kataloğundan seçilecek muhtelif renklerde elektrostatik toz boyayla boyanabilmesi mümkün olmalıdır.

Ünite kapakları kolay sökülüp takılabilen tipte olacaktır, kesinlikle  gövdeye vida ile tutturulmayacaktır.

Elektrik Bağlantıları yanmaz kablodan olacak ve kablo terminalleri soket tipi geçmeli olacak,terminaller Düşük Voltaj(LV) ve Sinyal ve Telefon(SELV) olmak üzere 2 adet olacak ve kablo soketleri kolay sökülebilir olacaktır.

 

 

 

10.Hasta Yatakbaşı Üniteleri tek kişilik 150 cm iki kişilik 300 cm ve üç kişilik 450 cm boylarında olup her bir hasta için üzerinde aşağıdaki servisler olacaktır

 

1 ad          Oksijen Prizi-NIST Konnektörlü Hortum Bağlantılı

1 ad          Vakum Prizi-NIST Konnektörlü Hortum Bağlantılı

2 ad          Topraklı Elektrik Prizi

1 ad          RJ11 Telefon Soketi

1 ad          1X18 W Alt Okuma Lambası

1 ad          1x36 W Üst Aydınlatma Lambası

1 ad          Hemşire Çağrı Butonu

1 ad          Çok fonksiyonlu El Seti (Fonksiyonlar Hemşire Çağrı Sistemi

Teknik Şartnamesinde açıklandığı gibidir)

 

 

11.Üniteler CE Belgeli Olacak ve Belge kapsamında açıkça yazılı olacaktır.

12.İmalatçı ve yapımcı firmalar ISO 9001:2000 kalite belgesine sahip olacak ve işin kapsamı belgede açıkça yazılı olacaktır.

Etiketler: tekno-med

Leave a Comment